Güzel Sanatlar ve Eğitim Fakültelerine Hazırlık

Güzel Sanatlar ve Eğitim Fakültelerine Hazırlık

GÜZEL SANATLAR VE EĞİTİM FAKÜLTELERİ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ YETENEK SINAVLARINA HAZIRLIK PROGRAMI

Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakülteleri Resim – İş ÖğretmenliğiBölümüne Hazırlık Resim Kursu Eğitimlerine Lise eğitimlerini tamamlamak üzere olanlar ya da Lise Eğitimlerini tamamlamış olanlar katılabilmektedirler. Fakat bu sınavlara hazırlık noktasında yalnızca lise eğitiminin son sınıfında katılmak ve Güzel Sanatlar Fakültelerine ve aynı zamanda Eğitim Fakülteleri Resim – İş Öğretmenliği Bölümüne Hazırlanmak, hazırlık sürecine başlamak doğru değildir. Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Resim – İş Öğretmenliği sınavlarına Lise Eğitimi süreci içerisinde ya da en geç lise ikinci sınıfta başlamak en doğru olandır. Bu gireceğiniz sınavlarda başarınızı artıracak ve olumlu yönde etkileyecektir.

Bu Resim Kursu Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Eğitim Fakülteleri Resim – İş Öğretmenliği Hazırlık Eğitim Sürecine Kimler Katılabilir;

Güzel Sanatlar Lisesi Çıkışlılar

Düz Lisesi Çıkışlılar

Meslek Lisesi Çıkışlılar

Açık Lise Çıkışlılar

Katılabilirler.

Şunu asla unutmamanız gerekiyor ki hazırlık sürecinde Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesi Resim – İş Öğretmenliği Bölümüne Hazırlık Sınavlarına erken başlamak kadar bu eğitimi hangi sanat evinden Resim Kursundan ve hangi eğitmenden aldığınızda çok önemlidir. Bu Atölye seçimi sınavlardaki başarınızı direkt etkileyecek önemli bir unsurdur. Burada bunun üzerinde durmamızın nedeni, size eğitim verecek eğitmenin yeterli donanım ve sınav tecrübesi ve aynı zamanda birikimine sahip olup olmadığıdır. Ve bu durum Resim Kursu Eğitim Planlamasını da etkilediğinden alacağınız eğitimin biçimini ve planlamasını da etkileyecektir. Ve bu planlamada öğrencilerin Hazırlık Eğitimine etki edeceğinden dolayı bir zincirleme durum oluşmasına sebep olacaktır.

Bunun yanında Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık sürecinde Resim Kursu eğitimi neden önemli? Sürekli  üzerinde durduğumuz, bahsettiğimiz gibi belirli niteliklere sahip bir eğitmen sınavlara hazırlık sürecinde başarıya giden yolu kısaltan sizi başarıya ulaştıracak öğretim yöntemlerini öğrenciye aşılayan ve konu alanları tercihleriyle sizi doğru yönlendiren ve kişisel çalışmalar neticesinde uzun vadede çözebileceğiniz sorunları yaptığı anlatım ve örnek çizimlerle daha kolay ve hızlı çözümlemenize katkı sağlayacağı için bir eğitmen nezaretinde bir Resim Atölyesinde eğitim almak hazırlık sürecinizi hızlandıracak ve başarınızı olumlu yönde etkileyecektir. Fakat bu noktada tekrar ifade etmek gerekirse Resim Kursu, Atölye Seçimi ve Eğitmen secimi önemli ve hayati bir noktadır.

Giotto Akademi Sanat Resim Kursu Olarak, Güzel Sanatlara Hazırlık ve Resim-İş Öğretmenliği Yetenek Sınavlarına Hazırlık Sürecinde;

Temel Perspektif Bilgisi

Figür Çalışmaları

Natürmort

Mekan Çalışmaları ( İç – Dış Mekan )

İmgesel ‘’ Bellek ‘’

 Çalışmaları;

 

Atölyemizdeki Güzel Sanatlara Hazırlık, Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu ve Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu Eğitim programının genel hatlarını oluşturmaktadır.Bursa’da Resim Kursu ve ya Resim Kursu Bursa dendiğinde akla gelen ilk Bursa’nın En Başarılı Güzel Sanatlara Hazırlık ve Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Resim Kursu olan Atölyemiz Giotto Akademi Sanat Yetenek Sınavlarına Hazırlık sürecinde sizlerin yanındadır. Şu unutulmamalıdır ki. Resim Atölyemizden alacağınız Akademik Eğitim ve profesyonel destek Yetenek Sınavlarında kuşkusuz sizlere başarıyı getirecektir.

GÜZEL SANATLAR VE EĞİTİM FAKÜLTELERİ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜNE HAZIRLIK MALZEME LİSTESİ

 

1 Adet 50x70 cm Resim Dosyası

1 Adet 50x70 cm Duralit

1 Adet Silgi

1 Adet Hamur Silgi

1Adet Maket Bıçağı (Geniş)

2 Adet Mandal (kıskaç) (orta ve küçük boy olabilir)

1 Top 50x70 cm Resim Kağıdı (100 adet )

2’şer adet 2B-3B-5B Kalem

1 Adet Sınav Eskiz Kalemi (Yassı Uçlu)

1 Adet Portmin Kalem Faber- Castel (TK 4600)

1 Adet Portmin Kalem Faber-Castel  (TK 9400)

1 Adet  (0,9 /1.0) Faber- Castel Uçlu Kalem (TK FINE VARIO I) (İsteğe Bağlı 0,5-0,7 Uçlu Kalemlerde alınabilir)

NOT: Atölyede çalışma sürecinin ilk günlerinde örnek anlatımlar ve buna bağlı tekrarlardan dolayı kağıt sarfiyatı fazla olmaktadır. Bu yüzden ilk günlerde çalışma düzeninizin aksamaması adına dosyanız da 15-20 kağıdın olması gerekmektedir.

 

Güzel Sanatlar ve Eğitim Fakültelerine Hazırlık