Blog

ÖLÇÜ İNŞA VE DÜZLEM NEDEN ÖNEMLİDİR?
  • 07 Aralık 2021 / Salı

ÖLÇÜ İNŞA VE DÜZLEM NEDEN ÖNEMLİDİR?

Merhaba arkadaşlar bu yazımıza geçmeden önce;

Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık Eğitimi

Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavına Hazırlık

Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavına Hazırlık Resim Kursu

Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık

Güzel Sanatlar Liseleri Yetenek Sınavlarına Hazırlık

Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık Kursları

Güzel Sanatlar Hazırlık

Güzel Sanatlar Hazırlık Kursu

Güzel Sanatlara Hazırlık Bursa

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları Bursa

Bursa Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu

Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık

Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Resim Kursu Bursa

Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Bursa

Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Kursları

Bursa Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Kursları

Bursa Eğitim Fakülteleri Resim – İş Öğretmenliğine Hazırlık Kursları

Eğitim Fakülteleri Resim – İş Öğretmenliğine Hazırlık Kursları

Güzel Sanatlara Hazırlık Resim Kursu

Atölye Eğitim süreci ile ilgili bilgileri vermeye Atölyemiz Giotto Akademi Sanat Resim atölyemizde verdiğimiz eğitimlerden bahsetmek istiyorum. Resim Atölyemiz Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Bursa, Resim Kursu Bursa, Resim Kursu, eğitimi alma Güzel Sanatlara Fakültelerine Hazırlık, sürecinizde sizlere yardımcı olmak, Güzel Sanatlar, alanıyla ilgili bilgi vermek, bunun dışında Eğitim FakültelerineHazırlık noktasında Resim – İş Öğretmenliği Bölümü ve Resim – İş Öğretmenliği Bölümüne Hazırlık Süreci ve bunun yanında Güzel Sanatlar Liselerine Hazırlık ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık süreciyle İlgili bilgileri aktarmaya ve hazırlık süreçlerini ifade etmeye, aynı zaman da  HobiResim Çalışmalar ve buna bağlı olarak Çizim, Çizim Kursu, Yetenek Kursları anlamında ya da Resim Kursu Fiyatları noktasında bilgi vermeye Güzel Sanatlara Hazırlık süreci ve yol haritası hakkında bilgileri aktarmaya bunun dışında yaptıracağınız Portre Çizim ve çalışmalar ve Bursa da bulunan Bursa Resim Kursları eğitim Süreci Hakkında bilgileri vermeye gayret edeceğiz. Bunun dışında Güzel Sanatlara Hazırlık sürecinde Çalıştığımız obje ve form yapıları ve aynı zamanda portre, figür, bellek çalışmalarla ilgili yazılarımızla sizlere gerekli bilgileri aktarmaya sizlere çalışmalarınızda bir nebzede olsa yardımcı olmaya ya da atölyemizdeki eğitim biçimi ve kalitesiyle, düzeyiyle ilgili sizlerde bir öngörü oluşturmaya çalışacağız. Sözlerimize ve anlatımımıza başlamadan önce umarım verdiğimiz bilgiler sizlere yardımcı olur ve yukarıda ifade ettiğimiz şekilde yolunuzu aydınlatır.

 

Arkadaşlar yazımıza geçecek olursak, bu yazımızda ölçü,inşa ve düzlemin öneminden bahsedeceğiz. Atölyemiz Giotto Akademi Sanat Resim Kursu ve Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık ve aynı zamanda Güzel Sanatlar Liselerine Hazırlık Eğitim sürecimiz içerisinde Güzel Sanatlar ve Eğitim Fakülteleri Resim – İş Öğretmenliğine Hazırlık eğitimi sürecindeki Resim Atölyemizdeki anlatımlarımızın bazılarını ölçü, İnsan Anatomisi ve aynı zamanda Bellek, Natürmort Çalışmalarında bolca Karşımıza çıkan bu konu alanları üzerine yazımızı oluşturmaya ve sizlere;

Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Süreci

Eğitim Fakülteleri Resim – İş Bölümüne Hazırlık süreci

Güzel Sanatlar Liselerine ‘’Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’’ Hazırlık Süreci

Hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Ölçünün öneminden yola çıkacak olursak, ölçü karşımızda bulunan bir yapının yükseklik ve genişlik ilişkisinin tespit edilme süreci olarak ve aynı zamanda belirlenen yükseklik ve genişlik ilişkisinin oluşturulan birim çerçevesinde kâğıda aktarılma süreci olarak ifade edebiliriz. Ölçü alma sürecinde yapı üzerinde alanının birim alanın belirlenmesi sürecinde ise şunları söyleyebiliriz. Belirlediğiniz birim alanı ne çok küçük nede çok büyük olmalıdır. Bu durum ölçü alma ve bunu diğer yapı alanlarıyla kıyaslama sürecinizde size bolca yardımcı olacaktır. Şunu unutmamamız gerekiyor, ne kadar çok ölçü alırsak ya da yapı üzerinde kıyaslama oluşturursak kağıdımıza taşımak istediğimiz yapıyı kağıt yüzeyine okadar doğru aktarırız. Fakat şunu da unutmamamız gerekiyor Resim Kursu eğitiminizin ya da bu Hobi Resim Kursu da olabilir, bir süre sonra bu yapıları kağıt yüzeyine taşıma sürecinde ölçüden de kurtulmak gerekmektedir.

Yapıların inşası noktasında ise şunları dile getirebiliriz. İnşa yapıları kütle inşa süreciyle kağıt yüzeyine doğru kütlesel algıyla ve yapının kâğıdımıza gördüğümüz obje ya da formu bağlantılarıyla doğru bir şekilde aktarmamızı sağlar. İnşa süreci yapının görünmeyen alanlarınıda görme yoluna gitmemizi üç boyutlu algıyla düşünmemizi sağlayan en önemli algılama becerisini kazanmamızı da sağlayacaktır. Karşımızdaki yapı ve formları üçboyutlu algılama bizi çizim sürecimiz esnasında yapacağımız ve yapabileceğimiz hatalardan alıkoyacak ve aynı zamanda bağlantıları doğru oluşturma noktasında bize çizim sürecimiz ve aşamaları sırasında yapıyı kağıdımıza taşıma aktarım süreci kısmında yardımcı olacaktır.Düzlem meselesi ise en önemli konulardan biridir. Aslında bunu bu şekilde ifade ederkende rahatsız olarak ifade ediyorum. Daha önceki yazılarımızda da üzerinde durduğumuz gibi doğru bir eğitim alıyorsanız şayet size verilen hiçbir bilgi önemsiz ve gereksiz değildir sadece konu ve zamana göre bir sıralaması vardır diyebiliriz. Bu sebeple her bilginin önemli olduğunu ifade etmek gerektiğini düşünüyorum. Peki Düzlem neden önemli ve düzlemdeki bozukluklar yani farklı kaçış derinlikleri düzlem üzerinde neden doğru oluşamaz ve düzlem farkı neden oluşur? Düzlem yapıların oluşacağı ortak düz alan ve aynı zamanda bu yüzey üzerinde oluşturulan yükselti ve girinti alanların oluştuğu yüzey olarak ifade edebiliriz, belki çok kestirme bir ifade fakat bunu şu sebeple bu şekilde ifade ettim. Bunu biraz daha açarak anlatmak gerekmektedir.Düzlem üzerinde yapıların zemin alanlarını doğru ve aynı zamanda düzlem üzerinde doğru oluşmayışının en önemli sebebi ki yine anlatımlarımızın en başına dönmemiz gerekmekte Perspektifle ilgili bilgileri verdiğimiz anlatımımızda ifade ettiğimiz gibi yapılar formlar farklı derinlik alanlarında olsalar da zemin üzerinde oluşan derinlik alanları aynıdır. Bu yüzden yüzeye doğru otururlar fakat bu süreç yoğun biçimde etütler yapılmadığı sürece tam anlamıyla doğru anlaşılamaz ve kağıt yüzeyine doğru aktarılamaz diye düşünüyorum. Bu anlamda düzlem algısı ve bilgisinin tam manasıyla kavranması adına bu konu alanına yönelik bolca etüt yapılması en doğru olandır. Yukarıda açıklamaya gayret ettiğimiz Ölçü, İnşa ve Düzlem bilgisi yapacağınız çalışmaları kolay ve sağlıklı bir şekilde kâğıt yüzeyine taşımanıza ve aynı zamanda natürmort kompozisyonlar ve bellek çalışmalarında oluşturacağınız kompozisyonu kağıt yüzeyine sorunsuz taşımanıza olanak sağlayacaktır. Bu yüzden yukarıda ifade ettiğimiz alan konuları ve bilgiler hafife alınmamalıdır. Çünkü şunu unutmamak gerekmektedir Resim Kursu, Güzel Sanatlara Hazırlık ve Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Sürecinde sizlere aktarılan her bilgi önemlidir. Sadece bilgini kullanım zamanı ve sırası söz konusudur. Yukarıda belirtiğimiz gibi yapacağınız sık tekrarlar tüm sorunlarınızı giderme noktasında sizlere yardımcı olacaktır.

Bu anlamda, Bursa’nın Sanat Evi olma özelliği taşıyan atölyemizden ve aynı zamanda Eğitimlerimizden yararlanabilir. Resim Kursu ve Resim Kursu Eğitimi alma adına, Giotto Akademi Sanat Resim Atölyemize gelebilir ve atölyemizden alacağınız, Profesyonel destek ve Akademik Eğitim sayesinde her türlü açı ve beden hareketine sahip figür, obje ve formu, mekanı doğru kütlesel algıyla çizebilir ve istediğiniz üniversitenin kapılarını rahatlıkla aralayabilir ve üniversiteli olabilirsiniz. Dereceyle  ‘’ Mimar Sinan – Marmara – Anadolu Üniversitesi – Uludağ üniversitesi‘’ kazanan ve birçok üniversiteyi dereceyle kazanmasını sağladığımız öğrencilerimiz bu durumun ispatıdır. Şu unutulmamalıdır ki en pahalı tecrübe edinme yolu zaman ve parayla yapılandır. Sizde üniversiteli olmak ve istediğiniz bölüm ve bölümleri rahatlıkla kazanabilmeniz adına sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız. Çünkü şu unutulmamalıdır, bir bölümü kazanmak maharet değildir. Girdiğiniz her bölümde bir başarı elde ediyor iseniz gerçekten bir eğitim almış ve aldığınız eğitimin hakkını ve karşılığını vermişsiniz demektir.

Paylaş :