Blog

ÖLÇÜ NEDİR NASIL ALINIR VE KAĞIT ÜZERİNDE NASIL OLUŞTURULUR
  • 07 Aralık 2021 / Salı

ÖLÇÜ NEDİR NASIL ALINIR VE KAĞIT ÜZERİNDE NASIL OLUŞTURULUR

Resim Eğitiminde ya da

Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık

Eğitim Fakülteleri Hazırlık

Güzel Sanatlar Lisesi ve Liselerine Hazırlık

Hobi Çalışmalar

Eğitim Sürecinde belli aşamalar vardır. Bu aşamalar Oran –Orantı , Yerleştirme( Kompozisyonu Kağıda Taşıma) Ölçü Alma, İnşa yöntemi ve Kompozisyon Kurma ve bunun öğrenciye aktarımı gibi eğitim sürecinin temel maddeleri olarak sıralayabiliriz. Ve bunların kağıda aktarım sürecinde de ölçünün önemi büyüktür.

Atölyemize gelen öğrencilerin resim kursu eğitiminin ilk süreçlerinde en çok merak ettikleri ve aynı zamanda zorlandıkları birkaç şeyi sayacak olursak bu soruların en başında ölçü alma ve bunun kağıda yansıtılması süreci gelmektedir diyebiliriz. Aslında ölçüyle ilgili genel mantık ve nasıl oluşturulacağına dair bilgileri kısmen kutu çizimi yazımızda vermiştik. Bu yazımızda ise bu konuyu biraz daha açarak inceleyeceğiz.Ölçü bir objenin ya da objelerin çizeceğimiz bir kompozisyonun dış alanlarının ‘’ Yükseklik – Genişlik ‘’ yada kompozisyon bütünü içinde bulunan objelerin kendi içinde ya da birbirleri ile olan bağlantılarını yani oransal anlamda büyüklük küçüklük ilişkilerini çözümlememiz ve bu kapsamda parçaların büyüklük küçüklük ve yükseklik, genişlik ilişkilerini kompozisyon düzlemi üzerine doğru aktarmamızı sağlayan bir oranlama sistemi olarak ifade edebiliriz. Peki ölçü nasıl alınır? Ve nasıl aktarılır? Ölçü alırken en önemli şey yapıları boşluk bırakmadan kalemimizdeki alana boşluk bırakmaksızın sıkıştırmak ve bulduğumuz alt alanda bitim noktasından kaydırmadan aşağıya tutmak çok önemlidir. Ölçü alırken birinci yapmamız gereken kolumuzu gergin tutmaktır. Ve ölçü alırken daha ziyade düz bir yapıya sahip bir kalem kullanın kolumuzu ölçeceğimiz alana karşı dik tutarak kalemin üst alanı ölçmek istediğimiz alanın üstüne gelecek şekilde sabitleyip parmağımızıda objenin alt alanına getirip alanı sabitleyip bu alanı asla kaydırmadan objenin ya da yapının yan alanına tutarak yüksekliğinin mi yoksa genişliğininmidaha fazla olduğunu tespit etmiş oluruz. Birim olarak belirlediğimiz yapının genişlik ve yüksekliğinden biri olabilir. Bunu diğer obje yada yapılarla da eşleştirerek kompozisyonu oluşturabilir yapının dış hatlarını ve kompozisyonun kendi içindeki büyüklük küçüklük ilişkisini oransal anlamda oluşturabilirsiniz.

Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık Eğitimi

Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavına Hazırlık

Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık

Güzel Sanatlar Liseleri Yetenek Sınavlarına Hazırlık

Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık Kursları

Güzel Sanatlar Hazırlık

Güzel Sanatlar Hazırlık Kursu

Güzel Sanatlara Hazırlık Bursa

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları Bursa

Bursa Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu

Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık

Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Kursları

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu

Güzel Sanatlara Hazırlık Resim Kursu

Dendiğinde akıllara gelen ilk Resim Kursu olan atölyemiz Giotto Akademi Sanat  Resim Atölyemizde alacağınız eğitim sizlerin Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Güzel Sanatlar Liseleri sınavlarında aynı zamanda Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavlarında başarılı olmanızı sağlayacaktır. Şu unutulmamalıdır Atölyemizde Giotto Akademi Sanat Resim Kursu, Güzel Sanatlara Hazırlık Resim Atölyemizde alacağınız Akademik ve Profesyonel Eğitim ve destek Kavramanız gereken tüm yöntem ve yolları kavramanıza ve sağlıklı bir eğitimin ardından kazanmak istediğiniz okulda olmanıza olanak sağlayacaktır. Bu anlamda Bursa’nın Sanat Evi, Sanat Merkezi Giotto Akademi Sanat Evinde sizleri Görmekten Memnuniyet duyarız.

Paylaş :