Blog

GEOMETRİK FORMLAR VE ANLATIMLARDA ÖNEMİ
  • 06 Aralık 2021 / Pazartesi

GEOMETRİK FORMLAR VE ANLATIMLARDA ÖNEMİ

Atölyemiz Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Eğitim Fakültelerinde Bulunan Resim – İş Öğretmenliğine ve aynı zamanda Güzel Sanatlar Liseleri ‘’ Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’’ Hazırlık sürecinde Güzel Sanatlara Hazırlık ve Resim Kursu anlamında eğitim vermektedir.

Her atölyenin oturduğu temel değerler temel bir öğretim yöntemi ya da konuları öğrencilerine anlatırken ve aktarırken oluşturmuş olduğu bir yaklaşım biçimi vardır.Bu yaklaşım biçimi ister figür çalışmaları olsun ister beden parçalarıyla ilgili olsun bunların öğretim yollarını ve metotlarını oluşturmuş olması önemlidir. Bu durum ya da atölyenin eğitim yöntemi eğitim almaya gelen öğrencilerin başarılarını direkt etkileyen bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat yine de bireylerin farklılıkları göz ardı edilmeden bu durum değerlendirilmelidir. Bunu dile getirmemizdeki sebep ise her bireyin algılama ve öğrenme farklılıklarının olduğu ve bu farklılıklargözetilerek farklı yol ve yöntemler üzerinde de durulması gerçeğidir. Yirmi bir yıllık eğitim sürecimizde bizim yıllar içinde öğrenci hazırlık sürecimiz kapsamında gözlemlediğimiz bir gerçeklik vardır. Konuların öğrencilerimize inşa yöntemi ve formu üç boyutlu algılama becerisi kazandırılması öğrencilerimizin öğrenme hızını etkilediğini yapı ve formları daha doğru oluşturabildiklerini bize göstermiştir.Atölyemizdeki eğitim anlayışının temelini; bu yüzden inşa yöntemi ve yapıları Geometrik formlar yardımıyla algılama ve oluşturma süreci oluşturmaktadır. Bir örnekten hareketle geometrik formların önemini aktarmaya devam edecek olursak örneğin bir masa ya da taburenin çizimi sürecinde bu yapıların bir kutu formunun içinde düşünerek inşa etmemiz bu formları daha kolay kâğıt yüzeyine taşımamıza olanak sağlayacaktır. Bunun sebebi ise bu yapıların ana alanlarının da dışında destek alanlarının yapının alt yüzey alanın ya da üst bölüm alanlarının kutu formunun üst ve alt yüzey alanı gibi paralel bir alana sahip olması ve yüzey yada yapının biçiminde meydana gelebilecek girinti ya da biraz önce belirttiğimiz gibi destek alanları kutunun alanlarına paralel oluşması ve bu alanların aktarım sürecinde çizgi yönlerinin bizi yönlendirmesi ve aynı zamanda kılavuzluk etmesidir. Fakat daha önceki yazılarımızda da ifade ettiğimiz üzere bu yapıların geometrik bir form yada yapının içinde düşünmemiz tek başına yeterli değildir. Bunun sebebi yine bu form ve genel yapıyı doğru oluşturabilmemiz için perspektif bilgisini ki burada kastettiğimiz gözün algıladığı perspektiftir bunun kağıda doğru aktarılmış olması gerekmektedir. Eğer oluşturduğunuz yapının uzaklaşan bölümlerinde bir açılma meydana gelmiş ise bu oluşturacak olduğunuz yapının da doğru şekillenmemesine neden olacaktır. Bu anlamda şunu üzerine basa basa dile getirmek gerekiyor ki öğrendiğiniz bilgilerin hepsinin bir kullanım şekli ve zamanı söz konusudur. Eğer çalıştığınız atölye belirli nitelikleri bünyesinde barındırıyor ise öğrendiğiniz her bilginin bir kullanım alanı olduğunu göreceksiniz. Ve bize göre bilgi bir zincirin halkalarıdır.

Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık Eğitimi

Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavına Hazırlık

Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık

Güzel Sanatlar Liseleri Yetenek Sınavlarına Hazırlık

Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık Kursları

Güzel Sanatlar Hazırlık

Güzel Sanatlar Hazırlık Kursu

Güzel Sanatlara Hazırlık Bursa

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları Bursa

Bursa Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu

Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık

Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Kursları

Güzel Sanatlara Hazırlık Resim Kursu

Anlamında, Bursa’nın Sanat Merkezi olma özelliği taşıyan atölyemizden ve aynı zamanda Eğitimlerimizden yararlanabilir,Resim Kursu ve Resim Kursu eğitimi alma adına, Giotto Akademi Sanat Resim Atölyemize gelebilir ve Resim Kursu Bursa dendiğinde akıllara ilk gelen resim atölyemizden alacağınız, Profesyonel destek ve Akademik Eğitim sayesinde her türlü açı ve beden hareketine sahip figür, obje ve formu, mekanı doğru kütlesel algıyla çizebilir , istediğiniz üniversitenin kapılarını rahatlıkla aralayabilir ve üniversiteli olabilirsiniz. Dereceyle  ‘’ Mimar Sinan – Marmara – Anadolu Üniversitesi – Uludağ üniversitesi‘’ kazanan ve birçok üniversiteyi dereceyle kazanmasını sağladığımız öğrencilerimiz; bu durumun ispatıdır. Şu unutulmamalıdır ki en pahalı tecrübe edinme yolu; zaman ve parayla yapılandır. Sizin de üniversiteli olmak ve istediğiniz bölüm ve bölümleri rahatlıkla kazanabilmeniz adına sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız. Bir bölümü kazanmak maharet değildir. Girdiğiniz her bölümde bir başarı elde ediyor iseniz gerçekten bir eğitim almış ve aldığınız eğitimin karşılığını vermişsiniz demektir.

Paylaş :