Blog

FİĞÜR ÇİZİMİ VE ORANİLŞKİSİ
  • 06 Aralık 2021 / Pazartesi

FİĞÜR ÇİZİMİ VE ORANİLŞKİSİ

Güzel Sanatlar Fakülteleri

Eğitim Fakülteleri

Güzel Sanatlar Lisesi

Hobi Çalışmalar

Noktasında ya da yukarıda belirtiğimiz okulların sınavlarına hazırlık sürecinde öğrencilerin karşılarına çıkan ve çıkabilecek veya çizilmek istenen konularda var olan figür, iyi tanınması gereken ve sıkça etüt edilmesi gerekenGüzel Sanatlara Hazırlık sürecinde önemli bir konu alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Atölye Hazırlık sürecinde öğrencilerin en fazla zorlandıkları şeylerden biridir figür çalışmaları; fakat öğrenciler bu zorluğu yapacakları figür çalışmaları ya da detay çalışmalarıyla aşabilir ve rahatlıkla aşmaktadırlar. Burada yapılması gereken biraz öncede belirtiğimiz gibi sık tekrar ve farklı beden ve hareket duruşlarını ve yapacağınız beden parça etütleri tüm sorunları çözmemize yardımcı olacaktır. Bu etütleri ise şu şekilde sıralayabiliriz;

Portre

Gövde – Göğüs

El - Kol

Bacak - Ayak

Etütleri. Yapacağınız bu etütler yapıları daha doğru ve farklı duruş hareketlerine bağlı olarak nasıl bir değişim gösterdiği nasıl oluştukları noktasında bilgi ve yapılan etütlerle çizim becerisine sahip olmamızı sağlayacaktır.

Figür çizimi ve oran ilişkisine gelecek olursak çizdiğimiz figürlerde oran yapısı ki bu ayakta figür için geçerli bir oran yapısıdır, genel anlamda 7,15 olarak tanımlayacağımız bir orana sahiptir. Bunu oran ilişkisini şu şekilde açıklayalım;

1. bölüm kafa alanı

2.– 3. bölüm omuz ve bel alanı

4. bölüm bel – kasık alanı

diyebiliriz. Bu aynı zamanda manken tip diye adlandırdığımız beden yapılarına ait bir ölçü ve orandır. Kasık alanından ayak alanına kadar olan alanda bedenimizde kasıktan burnun olduğu alana eşittir. Bu oran ilişkisi sayesinde kompozisyonlarımızda oluşturmak istediğimiz figür yapılarını rahatlıkla oluşturabiliriz. Mesela örnek verecek olursak yan model çalışmalarında figürü eğer tam yandan görüyor isek kafa kısmını devre dışı bıraktığımızda omuzdan kalçaya olan alanın aynı zamanda kalçadan dize ve aynı zamanda kalçadan dize olan alanın dizden ayak alt alanına eşit olduğunu görürüz. Bunu bir örnekte yine yan alandan hareketle omuzdan dirseğe olan alanın dirsekten bileğe olan alana eşitliği gibi karşımıza çıkmaktadır. Fakat figür hareket ve yapılarının oluşabilecek her açıya bağlı olarak değişim gösterdiği unutulmamalıdır.

Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık Eğitimi

Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavına Hazırlık

Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık

Güzel Sanatlar Liseleri Yetenek Sınavlarına Hazırlık

Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık Kursları

Güzel Sanatlar Hazırlık

Güzel Sanatlar Hazırlık Kursu

Güzel Sanatlara Hazırlık Bursa

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları Bursa

Bursa Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu

Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık

Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Kursları

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu

Güzel Sanatlara Hazırlık Resim Kursu

Dendiğinde akıllara gelen ilk Resim Kursu olan atölyemiz Giotto Akademi Sanat  Resim Atölyemizde alacağınız eğitim sizlerin Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Güzel Sanatlar Liseleri sınavlarında aynı zamanda Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavlarında başarılı olmanızı sağlayacaktır.

 

Bu anlamda muhakkakki Üniversiteye Hazırlık, Güzel Sanatlar, Eğitim Fakülteleri, Güzel Sanatlar Lisesine Hazırlık kapsamında alacağınız Bursa’nın Sanat Merkezi olan atölyemizde alacağınız akademik eğitim sınavlarda başarıyı getirecektir. Bu Anlamda, Bursa’nın Sanat Evi olma özelliği taşıyan atölyemizden aynı zamanda Eğitimlerimizden yararlanabilir, Resim Kursu eğitimi alma adına Giotto Akademi Sanat Resim Atölyemize gelebilir ve atölyemizden alacağınız, Profesyonel destek ve Akademik Eğitim sayesinde her türlü açıya ve beden hareketine sahip figür, obje ve formu mekanı doğru çizebilir ve istediğiniz üniversitenin kapısını rahatlıkla aralayabilir ve üniversiteli olabilirsiniz. Dereceyle  ‘’ Mimar Sinan – Marmara – Anadolu Üniversitesi – Uludağ üniversitesi‘’ kazanan ve birçok üniversiteyi dereceyle kazanmasını sağladığımız öğrenciler bu durumun ispatıdır.Şu unutulmamalıdır ki en pahalı tecrübe edinme yolu zamanınız ile yaptığınızdır.

Paylaş :