Blog

                                           DEMLİK VE ÇAYDANLIK ÇİZİMİ
  • 06 Aralık 2021 / Pazartesi

DEMLİK VE ÇAYDANLIK ÇİZİMİ

Demlik çizimine başlamadan önce çizmek istediğimiz objeyi iyi incelememiz yapısı ve formuyla ilgili bilgileri aklımızda tutmamız son derece önemlidir. Neden aklımızda tutmamız gerekir sorusunun cevabı ise çizim esnasında yapabileceğimiz hatalar ya da yanlışlar noktasında bir otokontrol oluşturmasıyla ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Bu form ve yapıya sahip objeleri etüt etmemiz,girmek istediğiniz okulların sınavlarına yönelik hazırlık süreciniz noktasında oluşturacağınız daha yoğun kalabalık kompozisyonların veya bunları daha doğru çizmeniz noktasında bir alt yapı oluşturmakta ve aynı zamanda form ve yapıları oluşturma anlamında karşılaşacağımız sorunların etüt edeceğiniz butip çalışmalarla sorunları daha küçük yapı ve formlar üzerinde çözme ve sorunları giderme ve oluşturulacak kalabalık kompozisyonların kâğıt yüzeyine ilerleyen safhalarda daha doğru aktarılması anlamında önemlidir.

Demlik çizimine geçecek olursak; çalışmaya başlarken önce düzlem üzerine kağıdın alt alanına paralel bir çizgi çekerek başlayabiliriz. Bu paralel çizimin önemi kutu çizimiyle ilgili bilgileri verdiğimiz yazımızda ifade ettiğimiz üzere yapıların bizden nasıl bir acıyla uzaklaştığı ve aynı zamanda derinlik acısı oluşturduğunu bize göstermekteydi ve karşı alanda oluşan derinlik açı hareketini kağıdımıza doğru taşımamız noktasında önemliydi. Bu paralel çizgi dairesel formlarda ise kağıt yüzeyinde oluşturacağımız çapın dönüş hareketinin olması gereken dönüş doğruluğunu bize göstermesi noktasında katkı sağlamaktadır. Bu formları ister dış biçimiyle yani yükseklik ve genişlik alanıyla bulalım ister bir kutu formunun içinde düşünelim her iki süreçtede yapının dönüş doğruluğu düzlem üzerinde oluşturduğumuz derinliğin düzlem derinliğine olan uyumu son derece önemlidir. Çizdiğiniz ya da oluşturduğunuz çap derinliği düzlemin derinliğine ya da tek objelerde bakarak çizdiğiniz objenin derinliğine uygun değilse düzlemle ilgili blok yazımızda da ifade ettiğimiz gibi düzlem hata payı oluşmaktadır. Çizimle ilgili bilgileri vermeye devam edecek olursak; zemin alanında oluşturduğumuz çapın alanından daralma alanlarını belirlemeden önce yapmanız gereken demliğin üst alanını, yüksekliğini belirlemek olacaktır.Buradaki sebep daralma açısının doğruluğuyla ilgilidir.

Daha sonraki süreçte demliğin üst bitim noktası yükseklik alanına yerden yüksekliğine uygun ve ana alt alandan nekadar içi doğru bir daralmanın tespitinden sonra oluşturacağımız dairesel formun ardından yan alan çizgilerini çekebiliriz ve bu sayede demlik formunu oluşturmuş oluruz. Demlik üst kapak yapısı içinde aynı işlem sırasını uygulayarak demliğimizin kapağını da çizebiliriz.

Güzel Sanatlara Hazırlık Bursa

Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Bursa

Güzel Sanatlar Liselerine Hazırlık Bursa

Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık Bursa

 Anlamında, Bursa’nın Sanat Evi olma özelliği taşıyan atölyemizden ve aynı zamanda Eğitimlerimizden yararlanabilir, Resim Kursu eğitimi alma adına, Resim Kursu Bursa Dendiğinde akıllara ilk gelenGiotto Akademi Sanat Resim Atölyemize gelebilir ve atölyemizden alacağınız, Profesyonel destek ve Akademik Eğitim sayesinde her türlü açı ve beden hareketine sahip figür, obje ve formu, mekanı doğru kütlesel algıyla çizebilir ve istediğiniz üniversitenin kapılarını rahatlıkla aralayabilir ve üniversiteli olabilirsiniz. Dereceyle  ‘’ Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi – Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi – Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi– Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Eğitim Fakültesi‘’ kazanan ve birçok üniversiteyi dereceyle kazanmasını sağladığımız öğrencilerimiz bu durumun ispatıdır. Şu unutulmamalıdır ki en pahalı tecrübe edinme yolu zaman ve parayla yapılandır. Sizde üniversiteli olmak ve istediğiniz bölüm ve bölümleri rahatlıkla kazanabilmeniz adına sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız. Çünkü şu unutulmamalıdır. Bir bölümü kazanmak maharet değildir. Girdiğiniz her bölümde bir başarı elde ediyor iseniz gerçekten bir eğitim almış ve aldığınız eğitimin karşılığını vermişsiniz demektir.

Paylaş :