Blog

ŞİŞE ÇİZİMİ KAGIDA AKTARIM SÜRECİ VE PÜF NOKTALARI
  • 02 Aralık 2021 / Perşembe

ŞİŞE ÇİZİMİ KAGIDA AKTARIM SÜRECİ VE PÜF NOKTALARI

Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık Eğitimi, Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavına Hazırlık, Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık, Güzel Sanatlar Liseleri Yetenek Sınavlarına Hazırlık, Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık Kursları, Güzel Sanatlar Hazırlık, Güzel Sanatlar Hazırlık Kursu, Güzel Sanatlara Hazırlık Bursa, Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu, Güzel Sanatlara Hazırlık Kursları Bursa, Bursa Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu, Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık, Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Kursları, Bursa Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Kursları, Bursa Eğitim Fakülteleri Resim – İş Öğretmenliğine Hazırlık Kursları, Bursa Nilüfer Resim Kursu, Çocuk Hobi Resim Kursu, Bursa Çocuk Hobi Resim Kursu Nilüfer, Bursa Resim Kursu, Resim Kursu Bursa, Bursa Nilüfer Resim Kursu, Bursa Resim Kursu, Nilüfer Resim Kursu Bursa, Nilüfer Resim Kursu, Akşam Resim Dersleri, Akşam Resim Dersleri Nilüfer, Bursa Akşam Resim Dersleri, Bursa Akşam Resim Dersleri, Resim Kursu Eğitimi, ResimKursuBursa, Yetenek Sınavlarına Hazırlık, Yetenek Sınavlarına Hazırlık Bursa, Bursa Yetenek Sınavlarına Hazırlık, Güzel Sanatlar Liselerine Hazırlık, Hobi Resim Kursu, Hobi Resim Kursu Nilüfer Bursa, Bursa Hobi Resim Kursu, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesine Hazırlık, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Hazırlık, Eğitim Fakülteleri Resim – İş Öğretmenliğine Hazırlık Kursları, Güzel Sanatlara Hazırlık Resim Kursu

Hazırlık Eğitim Sürecinde;

Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarında

Eğitim Fakülteleri Resim – İş Öğretmenliği Yetenek Sınavlarında

Güzel Sanatlar Lisesi ve Liseleri Yetenek Sınavlarında

Hobi Resim Çalışmalarında

Çocuk Hobi Resim Çalışmalarında 

Ve biraz önce yukarıda belirtiğimiz bölüm sınavlarında karşımıza en çok çıkan konu alanlarının başında natürmort çalışmaları gelmektedir. Natürmort Çalışmaları oluşturulan bir kompozisyonun oransal anlamda ilişkisini kurmak suretiyle aynı oranlar ve objelerin yapısal özelliklerinin birebir kağıt düzlemine aktarılması süreci olarak tanımlayabiliriz. Bu aktarım becerisinin geliştirilmesinin ilk yolu olarak Güzel Sanatlara Fakülteleri, Eğitim Fakülteleri, Güzel Sanatlar Liselerine Hazırlık sürecimizde yapacağımız tek obje çizimleri bunlar cam şişeler, vazolar, çaydanlık ve demlik olarak sıralayabiliriz. Yapacağımız çalışmalar kompozisyon oluşturma sürecinin ilk basamağı olarak çalışacağımız bu objeler ve bu objelerden elde ettiğimiz çizim tecrübe ve becerisi bizim kompozisyonları bütününü de doğru ve kuşkuya yer bırakmaksızın oluşturabilmemiz sağlayacaktır. Natürmort çalışmalarında elde edeceğiniz beceri aynı zamanda bellek çalışmalarındada etkisini göstermesi noktasında önemlidir. Bu anlamda resimde her bilginin önemli olduğu ya da birinin daha az birinin daha çok önemli olduğu gibi bir ifadeden söz etmek doğru değildir. Bu anlamda her bilginin oluşturulmak istenen bütünün bir parçası olduğu ve her bilginin değerli ve bir sıralama durumunun olmadığı unutmamalıdır. Bunu dile getirmemizin sebebi eğitim sürecinin başlarında öğrencilerimizden gelen soruların bu yönde olmasıdır. Şişe çizimi sürecine gelecek olursa bu tip çizimleri yaparken iki yol kullanabilirsiniz bu yolları aynı zamanda çekeceğimiz videolar yardımıylada kavrayabilirsiniz. Bu yolları sıralayacak olursak birinci yol çizmek istediğimiz şişe formunun bir kutu formu içinde görerek ve bu kutunun alanlarını çizmek istediğimiz şişenin yansıtacak şekilde alanları kutu yüzeyinde oluşturarak yada alanları bölerek yapıyı oluşturma yoluna gidebilirsiniz. Bir diğer yol ise düzlem alanının oluşturulması çizmek istediğimiz formun yükseklik ve genişlik ilişkisinin kâğıt yüzeyinde saptanarak alanların bölünmesi ve bu bölüm alanlarına yapının formunun verilmesi sürecini ve aynı zamanda daralma alanlarının tespiti yönünde aynı daralma alanı ve yapısını yüzeye aktarılmasını kapsamaktadır. Bu anlamda dairesel formları etüt edilmiş olması farklı derinlik alanlarını rahatlıkla algılaya bilme ve aktarabilme becerisinin belli bir düzeyde de olsa oluşmuş olması önemlidir. Bunu dile getirmemizdeki en önemli nokta ise perspektif bilgisinde bahsettiğimiz form ve alanları zeminden başlayarak göz hizasına kadar olan yükseklik alanında farklı derinlik alanlarının oluşmasını sağladığı ve farklı derinlik alanlarının oluştuğu gerçeğidir. Bu yüzden farklı derinlik alanlarına sahip dairesel formların etütleri önemlidir. Bu aynı zamanda düzlem algınızın da gelişmesini sağlayacaktır.

Bu anlamda muhakkak ki Üniversiteye Hazırlık, Güzel Sanatlar, Eğitim Fakülteleri, Güzel Sanatlar Lisesine Hazırlık kapsamında alacağınız Bursa’nın Sanat Evi, Sanat Merkezi olan atölyemizde, alacağınız akademik eğitim sınavlarda başarıyı getirecektir. Bu anlamda, Bursa Sanat Evi olma özelliği taşıyan atölyemizden ve aynı zamanda eğitimlerimizden yararlanabilir, Resim Kursu eğitimi alma adına, Giotto Akademi Sanat Resim Atölyemize gelebilir ve atölyemizden alacağınız, Profesyonel destek ve Akademik Eğitim sayesinde her türlü acıya ve beden hareketine sahip figür, obje ve formu, mekanı doğru çizebilir ve istediğiniz üniversitenin kapılarını rahatlıkla aralayabilir ve üniversiteli olabilirsiniz. Dereceyle  ‘’ Mimar Sinan – Marmara – Anadolu Üniversitesi – Uludağ üniversitesi‘’ kazanan ve birçok üniversiteyi dereceyle kazanmasını sağladığımız öğrenciler bu durumun ispatıdır. Şu unutulmamalıdır ki en pahalı tecrübe edinme yolu zaman ve parayla yapılandır.

Paylaş :